Tuesday, June 16, 2009

Selamat Hari Lahir buat ISTERIKU TERSAYANG....

Posing di Restoran terapung Dragon Inn , Semporna

Salam,

Esok, 17 Jun 2009 merupakan hari ulangtahun kelahiran ke 32 isteriku tercinta. Kejap jer rasanyer masa berlalu. Macam baru jer kenal semalam. Rupanyer dah 8 tahun kami sambut hari bersejarah ini sebagai suami isteri dan 8 tahun sebelum itu kami sambut hari ulangtahun kelahiran ini sebagai kenalan.

Biasanyer kami akan berebut-rebut menjadi orang pertama mengucapkan selamat di antara adik-beradik dan ibu bapa. Sebagai suami biasalah menjadi pemenangyer....tepat jam 12:00 malam ucapan selamat hari ulangtahun akan diluahkan beserta dengan hadiah yang paling istimewa.........

Kisah dulu-dulu

Dulu masa masih sekolah lagi, kira-kira 15 tahun yang lalu........teringat hadiah paling istimewa yang dibuat sendiri. Susah-susah cari kain jahit sendiri, sebelum tu tulis dulu sulam tu kat Super Kinta (masa tu duk kat Manjoi, Ipoh). Jahit tepi hantar kat kedai jahit sebab masa tu tak ader mesin jahit tepi, jadi kena upah orang la....

Pastu membuat kotak plak, pakai kad manila jer.... Perah otak mencari inovasi dan kreativiti membuat kotak bagi mengisi hadiah istimewa tu. Kemudian jumper reben kat atas almari (atas gobok ) aper lagi bubuh kat kotak hadiah tu.....

Kemudian, ajak pulak mak ngan abah pegi rumah dia sebab nak bagi hadiah....masa tu semua sporting dah tahu dan memberi sokongan moral....(material takder). Sampai jer kat umah dia....dup dap....dup dap...jantung berdebar-debar....nak bagi terus malu....tapi memang kena bagi sebab dah sampai....semakin dekat masa nak bagi tu, semakin berdebar....jantung berdegup kencang bagai nak rak......

Lepas tu dengan perasaan yang berbunga-bunga bagi ler hadiah tu kat dia....dia terus bawak masuk hadiah tu dalam bilik (sekarang bilik tu dah jadi bilik kami, kalo balik ke Manong, K. Kangsar). Tak tau la macam mana perasaan dia masa tuh...rasanyer mesti suke giler la kot...maklumlah ABANG yang bagi hadiah........

Ni la rupa hadiah tu...

Bantal sebelah kiri........

Bantal sebelah kanan.........



Gambaran bantal dari sudut berlainan...klik untuk besarkan.......


Gambar-gambar hadiah tu diambil masa balik kampung hujung tahun lepas. Selongkar punyer selongkar mengemas almari....jumper kotak tu dalam keadaan masih sempurna dan baik keadaanya. Bila dibukak....aduhai terkenang nostalgia silam.....

Terus teringat lagu UKAYS (rasenyer la, pasal tak berapa tau sangat) masa dulu dulu....rindu serindu-rindunya....

Sebenarnyer, bantal kecik kat tengah tu sengaja dibuat sebab ada kain lebih....jadi sayang nak buang, jadikanlah dia bantal kecik....Si Akramie pun claim dia punyer....memang tak sengaja buat bantal tu...so, sampai sekarang la kami masih ada the only son for the time being...

Kebetulan hari jadi kami jatuh pada bulan yang sama dan hari selang seminggu maka ilham dan kerajinan pun datanglah mengusahakan hadiah tersebut. Begitulah kisah hari ulangtahun kelahiran kami....

So, selama berapa tahun ini, dengan izin ALLAH kami sentiasa bersama menyambut hari ulangtahun kelahiran kami bersama, tidak kira di mana jua kami berada....dan sekarang kami semakin rapat dan sentiasa ingin bersama dan tidak dapat dipisahkan....sekolah pun insyaALLAH akan pergi bersama tidak lama lagi........

Setinggi-tinggi syukur kepada ALLAH dan ALHAMDULILLAH dengan limpah rahmatnyer kami dapat sambut lagi untuk kali ini....Yang baik ambil jadikan iktibar, yang tak elok (kalau ader la) dalam kisah kali ni tak yah amek la.....buang jauh-jauh......

Semoga anda santai dan ceria selalu......

8 comments:

CasanovaXXL said...

Congratulations...... :p
Tapi adik man.. lagu "Rindu Serindu-rindunya" tuu lagu SPOON laa adik man weiii... ;p
Kawan abg yang tulis lirik lagu tu.. :)

Teringat masa dulu2 kat KUSZA... Nama Asma tak lekang dari mulut dia... sket2 Ma itu.. Ma ini...

Apapun... Kami berdua kat sini tumpang gembira... :)
Semoga berkekalan hingga ke akhir hayat!

Aminnnnnnn!!!

Bro Santai said...

Yer ker...tu la pasal bg tau awal2 tak berapa tau... nasyid ader la dengar skit2..he..he..he...tu pun tak berapa ingat...inteam rasanyer...kasih kekasih...lagu tema sebelum kawen....

putribayu said...

Wah...sweet n romantik juga ustaz ni hehehe...apa2pun..sampaikan birthday wish sy kpd ustazah..isnin lalu sy pi skolah tp xsempat nk jumpa ustaz..ptt la cari gen2 tak jumpa...rupanya dh tukar keta...

adam, ibu, abah said...

zum geburtstag viel gl├╝ck, tante Asma....from adam´s family :)

Bro Santai said...

Putribayu : InsyaALLAH disampaikan, Isnin tu cuti sekolah, mmg tak ramai guru ada di sekolah...lgpun ust ada di Sandakan ikut SAGA...anyway thanx yanti..
Pasal keta tu Gen 2 ustzh pakai, ust pakai Honda buruk jer...

Adam, Ibu n Abah Adam : Aiseh...!!!naper cakap German...P.Ramlee jer yang faham tu... kasi translate skit....

Anonymous said...

waH romantik wah..
hihi..
-suE^YaNa_3AS-

Anonymous said...

salam adik man.. kak shie pun nak ucapkan selamat hari lahir untuk ma. Mesti ma bahagia menjadi isteri dan ibu kepada anak adik man.

K.shie dan abg nik tumpang gembira dengan kebahagiaan yg dikecapi oleh adik man dan ma serta anak.

Adik Santai said...

Time kasih banyak Kak Shie...kami doakan semoga Kak Shie juga bahagia bersama keluarga tersayang...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails