Sunday, June 28, 2009

Santai Farewell Dinner at Kampung Nelayan



Menunggu di hadapan pintu masuk.....


Salam,

Semalam kami bersama-sama makan malam di Restoran Kampun Nelayan, atau lebih tepat lagi di Beijing Open-Air Buffet BBQ Steamboat, Taman Tun Fuad, Bukit Padang, Luyang, Kota Kinabalu, Sabah, Malaysia.........kebetulan malam minggu dan baru gaji....punyaer ramai la umat manusia datang berpusu-pusu....ada datang dengan bas, kereta dan macam-macam kenderaan lagi....kami solat maghrib dulu di masjid berdekatan lepas tu baru gerak ke restoran tu....perghh....parking punyer susah.....hujung dunia dapat parking....layannnnn...

Mula rancang macam ramai gak nak join....tapi last-last macam macam biasa jer la...penyantai tegar jer yang sanggup ke sini....tempat memang menarik, open-air, nyaman dan segar, ada tasik, makanan jangan cakap la...penuh dengan makanan......yang dah masak pun ada...yang mentah pun banyak.....kebanyakannyer seafood la....yang penting mesti yang di ambil dalam pinggan tu habis, kalau tak kena bayar.....RM 3.00 untuk 100 gram yang ditinggalkan....he..he..he....



Introduction...slow and steady.....




Dah masakkkk....nyam...nyam....



Berpeluh gak aa...





Aneka pilihan.....


Memang tak dapat nak citer la bagaimana indahnyer menikmati hidangan di sini....kena datang sini dulu baru tau....di samping menikmati hidangan tu tu apa lagi....labun santai la...banyak la citer-citer menarik dan yang tak kurang menarik keluar....cerita...kalau cerita pasal tu memang tak abis....kalau tulis buku mesti dah penuh khutub khanah....hu..hu..hu...




Peringatan....



Peringatan kedua.....



Kemeriahan terpancar dan keakraban terjalin.....


Memang tak dapat dinafikan sekali-sekala perlu bawa famili datang sini....kami ni kali ke berapa tah....memang release tension....tapi ngan poket skali release....biasa la...kita kerja penat-penat memang untuk menikmati nikmat dunia berlandaskan syariat selagi mampu...., kalu kerja, kerja, kerja....jer tak guna jugak kalu tak dapat menikmati hasilnyer....dah la gaji besar tapi lokek macam Haji Bakhil susah la....di samping tu boleh melajar macam mana orang boleh buat bisnes ni....simple, santai dan menarik....



Penuh...macam-macam dimasak serentak......


Memang tak dapat la makan cam ni di rumah....semua ada...pilih jer...kalau dirumah ada yang tak ada...kalu buat pun mungkin sejenis dua jer lauk pauk....ini..... wow....alhamdulillah......



Ulau sawa kekenyangan.....




Alhamdulillah......


Dah selesai makan dan borak....apa lagi masing-masing dah macam ulo sawa kenyang....tapi pakcik maintain jer la.....makan sikit-sikit tapi berterusan....makan pun ada strategi....kalau makan sekali banyak terus...nanti terus berhenti sebab kenyang.....

Lepas makan mintak bil....tapi tak terkezut pun sebab memang dah jangka....rasanyer ini kira murah la berbanding makanan seafood tempat lain....tempat lain satu meja ribu-ribu pun ada.....

Bil yang telah dijelaskan..... siapa bayar ha....???

MISTERI.....

Jumper lagi nanti....

Salam ceria selalu.....


3 comments:

Takilala said...

Aku kalau 2 hari tak makan, kalau makan kat tmpt ni kompom korang tak yah bayar.. ngan pinggan skali aku blasah.. huhuhu.. err..bila korang bincang nak gi sini ni? Jumaat tu ke? Tapi kalau aku tau pun, buat masa ni tak dpt la nak gi skali..huhuhu..paham2 je la ada org baru ni.

Mohammad Syukur said...

ala 250 jek..ok la tu..harga 3 kali makan tghari kat german =€50 euro

( - PrinCeSs_SuLyaNa - ) said...

wah..
sedapnya ustaz....
hihi...
boh..
teacher eng posing skali ngan husband....
sedap....
hihi...
mkan seafood lg tue...
hihi..
ad gak teacher nadya n ir amiruel...
hihi..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails