Saturday, February 7, 2009

Jualan murah di CHAN Beaufort

Salam,

Alhamdulillah, hari ni hari bertuah sebab kebetulan dalam perjalanan nak ke tamu Beaufort, tiba-tiba nampak sekumpulan manusia berkumpul depan Chan Furniture. Sebelum tu, memang ada dapat katalog dari Cikgu Hashim pasal promosi giler-giler dari kedai Chan. Kat atas tu katalog yang dimaksudkan. Ada 4 barang promosi khas dengan harga RM10.00 jer.....rak kasut, dapur gas pensonic, tilam single dengan blender pensonic. Kira satu barang tu dalam RM50 ke atas la....

Manusia berkumpul dari jam 7:00 pagi nak beli barang murah tu sebab stok terhad. Cuma ada 30 set jer setiap satu barangan. Tapi tadi jam 8:00 kira-kira lebih 200 orang dah berkumpul depan pintu pagar. Siap bawak kaum kerabat lagi sebab sorang boleh beli satu barang ajer...

Bila manusia dah ramai camtu, kene berbaris. Nasib baik dapat duduk kat depan, kira-kira dalam 15 terawal la...tapi dekat sejam nunggu....perut dah la lapar sebab cacadang nak pegi sarapan dulu kat Brunei Sate House. Tu gambaran penunggu-penunggu setia....

Bukan boleh beli terus gitu jer, kena tulis dulu beb...syarat mesti ada ic (maklumlah PTI ramai kat sini, tu pun ada yang berbaris gak) dan mesti 18 tahun ke atas (kalau tak yang bawak kaum kerabat tu untung giler la) .... pas selesai borang baru bawak ke dalam amek barang...

Sonok beno dapat beli dapur PENSONIC dengan harga RM 10.00

Posing dulu lepas dapat beli dapur dan rak kasut
dengan harga RM20.00 (10.00 setiap satu)

Punyer la lapar....untuk makluman orang semenanjung, tu gambar kelupis (pulut bungkus dalam daun) merupakan makanan tradisional orang sabah bah. Sedap giler makan dengan kuah kacang selang seli dengan sate brunei. Kat sini plak ada beberapa orang pekerja anak murid SMK Membakut II (dari Kg. Brunei). Layanan istimewa la, apa lagi....(thanx untuk Zauridah-ting 5 2008 ngan Azian-ting 6 2008).

Tu rupa kelupis yang sebenar...

Tu rupa sate brunei yang special di Beaufort....kira saiz sate kajang hj samuri la kalu di kl....(mungkin besar sikit kut) order 15 jer utk dua orang...tapi makan 5 pun dan kenyang giler....

Begitulah hari ini berlalu, hari cuti yang santai......(cuma orang rumah la sibuk skit tgh buat thesis master la katakan). Pastu balik rumah terus...tak jadi pegi tamu sebab katanya air naik tinggi kat tamu, lagipun jalan jem....tak sempat nak amek gambar banjir di Beaufort sebab camera tak bawak, pakai hanset jer....(motorola v360)

Jadi, teruskan bersantai di blog ini, insya Allah kalau takde halangan akan diupdate hari-hari....jangan lupa bagi ulasan atau shout di shoutbox dan macam-macam lagi kat belah kanan tu (terima kasih buat sepupuku dari harisfadzilah.blogspot.com kerana mengajar buat kalender hijrah tu). Okay ...jumper lagi...

Wassalam

6 comments:

Reds said...

Wah! bestnya dapat beli barang 1 RM10... kat johor pun ada satu tempat yg jual benda dengan harga yg sangat murah. Stkt ni x sempat lg nk gi. Aritu member kata LCD TV 42" dalam RM500 jer...

Sedapnya makan...teringin gak nak rasa makanan kat sana...

Ada jugak nama Abg Ngah masuk...sama2...apalah sangat pertolongan tu... :)

syuxadamhas said...

wah2...dah ade blog dah awak ek...bes2..update ari2 ek..leh tgk gambo2 awak kat sana...

Anonymous said...

sangat menarik...tahniah

alidahlan said...

wahh. chan furniture dapur RM10??? ishk ishk... dapur kami rosak nih... sampai bila promo dia?

selamat dtg ke dunia blog!!

Al-Hidayah Training and Development said...

ermmm..teringat nak makan otak-otak endau...sedapnyeeee...

Anonymous said...

Ewah2!!! Kenapa tak sound awal-awal, aku teringin gak nak beli tilam tuh....

Related Posts with Thumbnails