Thursday, April 23, 2009

Syioook vs bosannnn

Sekolahku yang ku cintai SMK Membakut II
Salam,

Pelik sikit tajuk posting kali nih. Bukan apa...hari ni sekolah menjadi tuan rumah Pertandingan Pesta Pantun Peringkat Daerah Beaufort 2009. Apa lagi ramai la cekgu yang terlibat. Depa yang terlibat tu pun bukannya mintak dilibatkan....lebih baik masuk kelas mengajar daripada buat kerja orang lain yang sepatutnya lebih patut berada di tempat pertandingan tu...Bila dah ramai terlibat sapa nak masuk kelasss....tu la persoalannya....

Naper la takder orang ker yang terfikir nak buat pengisian untuk pelajar yang tak terlibat. Mana la PK2 dan KB2 yang tiap bulan dapat elaun tapi tak nak kuar buah fikiran yang bernas tu...Terpulangla apa pun bentuk pengisiannya...nak buat ceramah ke, latih tubi ker, latihan berpusat ker, tayangan ker, menonton pantun ker dan macam2 lagilah...yang penting pelajar tidak terbiar....nak cakap lebih2 kat sekolah, sekarang ni pun dah teruk kena 'marking'. Mintak mahap cakap la yer...tu pun kalau ada la PK atau KB yang baca posting nih....rasanya ada la sorang kut (Cekgu A.S.M. la kut...). Bukan nak pukul sumer...sorang dua jer....bosannnnnn betul....

Kebetulan pulak hari hari kokum...ader kokum ker tidak...kalu takder naper tak lepaskan pelajar balik awal...kalu eksiden jatuh tangga ker, tercucuk pensil ker, paku ker, pecah cermin ker, berasmara dana atau menda yang tak terfikir oleh akal yang pelajar boleh buat. Macam ada kokum dan macam tak ader kokum....naper tak ada apa-apa makluman....la..hai...bijaksana sungguh....

Buat guru-guru lain di SMKM II nih, come on la...kita semua ada anak kan...takkan kita nak anak-anak kita terbiar di sekolah tanpa pengawasan guru, sedangkan mereka sibuk di sekolah melayan macam-macam aktiviti. Apa fokus sekolah...??? nak capai apa..??? nak power kokum ker...??? nak power akademik ker...??? nak baik disiplin ker...??? nak banyak pengisian kerohanian ker...??? Ntah la ...itulah SMKM II...

Fire memfire bukan main hebat....bukan nak kongsi kejayaan bersama...yang nampak kesalahan...panggil la orang tertentu yang terlibat kalau ada yang buat salah....teguran biarlah hikmah...belajar tinggi takkan akhlak rendah...Sebenarnya bukan aper...??? mungkin sebab takder isu besar kat sekolah ni kut...tu yang isu kecik2 jadi besar kan....

Okay la citer yang syiooook la pulak....tq mr yusman and takilala...puas jugak la layan dslr hari ni...nanti kita teruskan lagi yer...nafsu semakin membuak-buak nih....tak tertahan dah ni...tapi apa boleh buat....sabar dulu...cukuplah jangan bagi racun lagi...bagi la rilek dulu...pelan-pelan kayuh....

Bah panjang jua bakunyanyang hari ni....jan terpengaruh la ngan benda2 negatif aa...always be positive....and don't find other people's mistakes.....

Alamak lupa plak...gambar-gambar pantun nanti mintak ngan mr yusman ngan takilala upload la yer....

Selamat bersantai....


6 comments:

Anonymous said...

wah,ustaz nampak macam HOT sangat ni, sy syorkan ko minum LEONG FOON & LO HAN GUO, sure bule meredakan KEPANASAN anda....hahahaha. From: Mantap

Anonymous said...

mantap buat lawak cina la....hua..hua...hua... tapi lawak mantap tetap mantap...

Takilala said...

cerita #1= tak nak komen, kang kena marking, huhuhu

cerita #2= apa lagi..angkat la satu..best wooooo....

yusman said...

panas panas....
hari ni mmg panas.td kejar bdk escape lompat pagar x dpt.last2 diorg serah diri.
cpt2 la angkat itu brg.br best nak outing nanti.

Anonymous said...

Luahan hati n perasaan yg betul2 mantop.
hang jan fire kat blog, hang pi jumpelah dorang tu. Dorang tak panggil hang, hang pi jumpe dorang. Kalau hang wat camtu 2 x 5 juga.
From 'Batu Api', Mantooop....

MizBeLL said...

lbh hebat klu pesta pntun buat kat dewan t'buka..
pljr lain blh join tgk..
x ya..?



p/s:bw2 b'sabar..

buah mengkudu buah nenas..
sabar dulu jangan panas...

hihik..

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails