Thursday, February 11, 2010

Hari Pertama Sukan SMKM 2010


Gambar penulis sedang santai sambil mengurus anak-anak helang
sambil dibantu ibu-ibu helang.....heheheh.......

Alhamdulillah,

Jam sekarang sudah menunjukkan jam 12:28 minit tengah malam. Masih belum terasa mengantuk lagi mata penulis ketika ini. Kebetulan baru balik dari kerja malam....heheheh...biasa la buat part time, berkongsi ilmu dengan rakan-rakan.....

Lepas layan FB kejap tadi nampak banyak juga coretan rakan-rakan tentang pelbagai isu berkaitan sukan sekolah yang berlangsung untuk hari pertama ini. Bukan main lagi yer ada kumpulan berbaju CELCOM (Team Kasauari la tu....), ada yang pakai baju DiGi serba kuning dari atas sampai bawah (yang tu ibu rajawali) dan macam-macam lagi. Apa pun kita semua gembira hari ni....tul tak....

Memang tak dapat dinafikan kehebatan Rumah Rajawali hari ini. Jauh meninggalkan pesaing-pesaing yang lain....pergghhhh...14 pingat emas, mengatasi Helang 6 pingat emas, Kasuari 5 pingat emas dan tak lupa juga Cenderawasih yang berjaya juga menggondol walaupun satu pingat emas....kira okay la tu kan daripada tiada.....Apa agaknya rahsia dan formula Rajawali sehinggakan semua anak-anak burungnya berjaya menggondol pingat emas dalam hampir semua acara dan meninggalkan kami rumah-rumah yang lain hanya tempat kedua dan ketiga sahaja......pelik betul....share la rahsia tu.....

Apa pun kita semua enjoy hari ni. Seperti biasa penulis sempat juga memetik kamera walaupun dalam kesibukan mengurus anak-anak helang di pondok yang disediakan.....bukan senang mengawalselia anak-anak burung ni.....asyik terbang ke hulu ke hilir....pening jugak rasa sesekali tu....tapi layan jer la....yang penting hari ini berlalu dengan baik dan penuh semangat kesukanan.....


Pasukan sorang Rumah Helang.....harap tak menang sorak jer la....


Sedang mula menaikkan semangat rakan sepasukan


Tak kurang hebat juga sorakan Rumah Rajawali


Rumah Kasuari juga tidak mahu ketinggalan.....


Aksi anak helang menggondol emas acara 400 meter Lelaki A (Rayner Blasius)


Urusetia (dari rumah helang tu....) yang sibuk di pendaftaran peserta


Senyuman manja dan manis dari urusetia yang berdekatan....
mintak maaf la untuk acara lain....tak sempat nak berjalan-jalan.....


Akhir kata

Salam santai buat semua.....



1 comment:

sham said...

aduhai! rugi terlepas 2 hari MSSSMKM...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails